2017. november 14. – 2018. január 10.   a MI pincegalériája
HEGEDŰS 2 LÁSZLÓ: A SZOCIALISTA SZÜRREALIZMUS TITOKZATOS BÁJA
vizuális szimfónia
 
Megnyitó: november 14.   19.00
A kiállítást a szerző jelenlétében Helena Musilová művészettörténész nyitja meg.
 
A tárlat képei, a kelet és nyugat két jellegzetes művészeti izmusának ötvözetéből jött létre. A szocializmus hivatalos és hamis művészete vizuális lenyomatainak szürreális képmontázzsal való transzformálásával a fikció műalkotássá, a művészet politikától mentes valóságává vált.
 
HEGEDŰS 2 műveinek intellektuális telítettsége, letisztult formanyelve, poézise, egyaránt jellemzi a vizuális műfajokban létrehozott alkotásait. A képzőművészet, a film, a fotó, az irodalom, területéről alkotott gondolkodása és eszközhasználata már a 70-es évektől túlmutat a "csak fotográfus", a "csak filmes " és a "csak képzőművészeti" műfajokon. Egy valódi művész, aki nem vagy-vagyokban, hanem is-isekben képes gondolkodni. Egyedüliként tagja mindhárom országos vizuális művészeti szervezetnek a Magyar Képző-, Film- és Fotóművészek Szövetségének. Hegedűs 2 László kép-képző-művész a magyarországi kortárs színtér kivételes jelentőségű alkotója. Eltérő technikai médiumokban (fotó, film, festmény, nyomat, installáció…), különféle művészeti eszközökkel létrehozott alkotásai döntően hozzájárultak a jelentésközvetítő eszközök és módszerek megújulásához.  (www.h2l.hu)
 
HEGEDŰS 2 LÁSZLÓ
Munkácsy és Balázs Béla díjas alkotó
1950-ben született Nagyhalászon. 1986-ban Pécsen elvégezte a Művészeti Gimnáziumot, majd 1970-ben Budapesten a Kirakatrendező Iskolát. 1973 és 1986 között a Pannónia Filmstúdióban filmgrafikákat tervez, filmeket rendez. 1976 Magyar Iparművészeti Főiskola, (befejezetlen).1980-tól rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi kiállításokon, filmfesztiválokon. Egyedüliként, tagja a három országos vizuális művészeti szervezetnek, a Magyar Képzőművészek Szövetségének, a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Filmművészek Szövetségének, valamint a Magyar Filmakadémiának.
 
 
slideshow-Hegedus 2 Laszlo 
 
 
 
FOTÓK A MEGNYITÓRÓL
 
DSC 0006
 
DSC 0010 
 
DSC 0011
 
DSC 0030
 
DSC 0038
 
DSC 0055
 
DSC 0014
 
DSC 0001