2019. október 17-21.   Výstaviště Praha Holešovice, Výstaviště 67, Praha 7
DESIGNBLOK
 
1999 óta a legnagyobb közép-európai design-kiállítás, melyen ismert európai dizájnerek és meghatározó márkák mutatkoznak be, több, mint 200 kiállító.
 
A Designblok F7-es pavilonjában a budapesti MOME hallgatóinak kiállítása tekinthető meg
Future Traditions címmel.
 
október 17.   14.00   Výstaviště Praha Holešovice - Reflex színpad
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) kampuszfejlesztés
előadás
 
Barcza Dánielnek, a MOME nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettesének, a Design Intézet igazgatójának előadása a MOME Campus – Kreatív Innovációs és Tudáspark kialakításának koncepciójáról és annak megvalósításáról. A beruházás során az egyetem infrastruktúrája alapvetően változik meg. Az új campus technológiai felszereltsége megfelel majd a 21. század elvárásainak.
 
A kiállítás és az előadás a Prágai Magyar Nagykövetség koordinálásával, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főoszályának támogatásával valósul meg.

 

 

 
 
slideshow-Designblok-logok
 
 
DESIGNBLOK – Diploma Selection
kiállítás
Az EUNIC csehországi klaszterének kezdeményezésére immár hatodik éve kerül megrendezésre a Designblok keretén belül a Diploma Selection nemzetközi verseny, melyen a legtehetségesebb európai frissdiplomások mutatkozhatnak be termékés divatdizájn kategóriában. A pályázatra jelentkezők közül a nemzetközi kurátorok testülete választotta ki azokat, akiknek lehetőségük nyílik a rendezvény keretén belül diplomamunkájukat bemutatni.
 
október 19.
A Diploma Selection keretén belül bemutatkozik Farkas Gabriella
Idén termékdizájnjával Farkas Gabriella, a Moholy-Nagy Egyetem végzőse is bejutott a Diploma Selection döntőjébe.
 
 
slideshow-Designblok-Farkas Gabriella
 
 
slideshow-EUNIC-logo